Viisikymmentä voittoa yhtä monesta ottelusta ammattilaisnyrkkeilyssä ei jätä sijaa selittelyille. Las Vegasissa järjestetyssä nyrkkeilyn superottelussa voiton ottanut Floyd Mayweather poistuu nyrkkeilykehistä kukistamattomana.

Mayweather iski kymmenennessä erässä voiton vapaaottelija Conor McGregorista teknisellä tyrmäyksellä varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa järjestetyssä ottelussa.

Yhdysvaltalaisen ottelusaldo 50-0 on yhden voiton verran parempi kuin raskaan sarjan legenda Rocky Marcianon saldo 49-0.

– Voitto on aina voitto. Ei ole väliä kuinka otat sen, Mayweather vastasi kysymyksiin historiallisen voiton reiluudesta.

McGregor on vapaaottelija ja aloittelija nyrkkeilyn saralla. Etenkään moninkertaista mestarinyrkkeilijää Mayweatheria vastaan irlantilaisella ei pitänyt juuri olla mahdollisuuksia.

– Hän oli paljon parempi kuin osasin ajatellakaan. Hän on kova kilpailija, mutta minä olin parempi tänä iltana, Mayweather sanoi.

– Tämä oli varmasti viimeinen otteluni, ja valitsin siihen oikean vastustajan.

Käsikirjoituksen mukaan

Ennakkoon suurta kohua herättäneen ottelun ympärillä liikkui huhuja myös siitä, että ottelu olisi käsikirjoitettu. Kilpailijoille tuottoisan ja katsojille kalliin ottelun haluttiin tarjoavan nyrkkeilyviihdettä mahdollisimman pitkään.

McGregor roikkui aluksi hyvin mukana, ja ensimmäistä kertaa ammattinyrkkeilykamppailussa nähdyn vapaaottelusuuruuden mahdollisuuksien ennakoitiin piilevän juuri terävässä ottelun alussa.

– Suunnitelmani oli edetä rauhallisesti ja antaa hänen lyödä lyöntinsä alussa. Tiesimme että vapaaottelussa hän on tottunut taistelemaan 25 minuuttia. Nyt hän alkoi väsyä 25 minuutin jälkeen, Mayweather kertoi.

Arvioiden mukaan Mayweather kuittaa ottelusta 200 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria eli noin 170 miljoonaa euroa. Hävinnyt McGregor saanee hänkin 100 miljoonaa dollaria. Eläkkeelle siirtyvän 40-vuotiaan Mayweatherin uran kokonaisansioiksi arvioidaan miljardi dollaria.

Tilaa uutiskirjeemme!

Nimi

Sähköposti

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here